Ski's of snowboard waxen en slijpen

Ski’s en snowboard hebben goed onderhoud nodig. Het belang van een goed geslepen, gewaxte en afgestelde ski's en snowboard wordt nog steeds erg onderschat. Onderhoud is belangrijk voor het comfort en prestaties van jouw ski’s/ snowboard en beperkt bovendien de kans op ongelukken door plotseling wegglijden voor jouw materiaal. Maar waarom moet je ski's en snowboards eigenlijk waxen en slijpen? In onderstaande alinea’s geven wij antwoord op deze vraag.

 

Waarom ski’s en snowboard waxen?

Het waxen van ski’s en snowboard is tijdens een onderhoudsbeurt een belangrijk onderdeel. Wanneer je dit niet op tijd doet kan je blijven kleven in de sneeuw en dit is niet bevorderlijk voor de snelheid. Er ontstaat wrijving tussen het belag (glijoppervlak) van de ski's en de sneeuw tijdens het afdalen. De warmte die hierdoor ontstaat zorgt ervoor dat de sneeuw smelt. Dit veroorzaakt een dun laagje water. Om te voorkomen dat dit water aan het belag gaat vastkleven, wordt er een laagje wax op en in de poriën van het glijoppervlak van ski’s of snowboard aangebracht. Zo voorkom je uitdroging en roestvorming aan de ski’s of snowboard. Waxen doen we met een allround wax van Holmenkol. Deze wax presteert altijd goed bij elke sneeuwtype. Holmenkol is al jaren de winnaar als het gaat om glij- onderdelen in bij alle sneeuwsporten.

 

ski service

Onderhoud van jouw wintersport materiaal bij Gunneman Sports

Liever jouw ski’s of snowboard laten onderhouden door een professionele wintersport specialist? Gunneman Sports helpt jouw graag ben het onderhoud van jouw wintersport materiaal. Naast het waxen en slijpen, reinigen we ook de ski’s/snowboard en helpen we je bij het afstellen voor jouw ski- of snowboard schoenen. Je kunt bij ons kiezen tussen verschillende onderhoudsbeurten. In onderstaande tabel vind je meer informatie hierover.

 

Ski Onderhoud

Ski kleine beurt

Tijdens de kleine beurt wordt uw ski met de hand schoongemaakt en met de schuurband wordt het belag geslepen. Hierdoor is het vuil weg en zijn de poriën van het belag weer optimaal om wax op te nemen. Dan wordt de ski over de steenslijper gehaald om de structuur in uw belag te optimaliseren. Vervolgens worden de kanten getuned in de juiste graden voor een uitstekende kantengrip en optimale controle in de bochten. Als laatste wordt het belag gewaxed en gepolijst zodat ook de glijeigenschappen uitstekend zijn.

Ski kleine beurt Extra

Tijdens de kleine beurt extra wordt uw ski met de hand schoongemaakt en met de schuurband wordt het belag geslepen. Hierdoor is het vuil weg en zijn de poriën van het belag weer optimaal om wax op te nemen. Dan wordt de ski over de steenslijper gehaald om de structuur in uw belag te optimaliseren. . Vervolgens worden de kanten getuned doormiddel van een ceramische steen slijp machine. Hier kunt u kiezen in welke graden u de onderkant en zijkant van uw ski getuned wil hebben. Kiest u voor een graag hangend aan de onderkant voor niet iets meer comfort en minder afstraffen. De zijkant kunt u dan in een dusdanige hoek zetten dat u een duurzame scherpe kant hebt. Hierdoor is uw ski weer in de juiste graden geslepen voor een uitstekende kantengrip en optimale controle in de bochten. Als laatste wordt het belag gewaxed en gepolijst zodat ook de glijeigenschappen uitstekend zijn.

Ski grote beurt

Tijdens de grote beurt wordt uw ski met de hand schoongemaakt en met de schuurband wordt het belag geslepen. Hierdoor is het vuil weg en is de ski klaar voor de reparaties. Met de belagvulmachine en zo nodig met de hand worden de gaten en groeven opgevuld. Daarna wordt de overtollige P-Tex met de schuurband machine verwijderd. Dan wordt de ski over de steenslijper gehaald om de structuur in uw belag te optimaliseren. Vervolgens worden de kanten getuned in de juiste graden voor een uitstekende kantengrip en optimale controle in de bochten. Als laatste wordt het belag gewaxed en gepolijst zodat ook de glijeigenschappen uitstekend zijn.

Ski grote beurt extra

Tijdens de grote beurt extra wordt uw ski met de hand schoongemaakt en met de schuurband wordt het belag geslepen. Hierdoor is het vuil weg en is de ski klaar voor de reparaties. Met de belagvulmachine en zo nodig met de hand worden de gaten en groeven opgevuld. Daarna wordt de overtollige P-Tex met de schuurband machine verwijderd. Dan wordt de ski over de steenslijper gehaald om de structuur in uw belag te optimaliseren. Vervolgens worden de kanten getuned doormiddel van een ceramische steen slijp machine. Hier kunt u kiezen in welke graden u de onderkant en zijkant van uw ski getuned wil hebben. Kiest u voor een graag hangend aan de onderkant voor niet iets meer comfort en minder afstraffen. De zijkant kunt u dan in een dusdanige hoek zetten dat u een duurzame scherpe kant hebt. Hierdoor is uw ski weer in de juiste graden geslepen voor een uitstekende kantengrip en optimale controle in de bochten. Als laatste wordt het belag gewaxed en gepolijst zodat ook de glijeigenschappen uitstekend zijn.

 

 

Snowboard Onderhoud

Snowboard kleine beurt

Tijdens de kleine beurt wordt uw snowboard met de hand schoongemaakt en met de schuurband wordt het belag geslepen. Hierdoor is het vuil weg en zijn de poriën van het belag weer optimaal om wax op te nemen. Vervolgens worden de kanten getuned in de juiste graden voor een uitstekende kantengrip en optimale controle in de bochten. Als laatste wordt het belag gewaxed en gepolijst zodat ook de glijeigenschappen uitstekend zijn.

Snowboard kleine beurt Extra

Tijdens de kleine beurt extra wordt uw snowboard met de hand schoongemaakt en met de schuurband wordt het belag geslepen. Hierdoor is het vuil weg en zijn de poriën van het belag weer optimaal om wax op te nemen. Vervolgens worden de kanten getuned doormiddel van een ceramische steen slijp machine. Hier kunt u kiezen in welke graden u de onderkant en zijkant van uw snowboard getuned wil hebben. Kiest u voor een graag hangend aan de onderkant voor niet iets meer comfort en minder afstraffen. De zijkant kunt u dan in een dusdanige hoek zetten dat u een duurzame scherpe kant hebt. Hierdoor is uw snowboard weer in de juiste graden geslepen voor een uitstekende kantengrip en optimale controle in de bochten. Als laatste wordt het belag gewaxed en gepolijst zodat ook de glijeigenschappen uitstekend zijn.

Snowboard grote beurt

Tijdens de grote beurt wordt uw snowboard met de hand schoongemaakt en met de schuurband wordt het belag geslepen. Hierdoor is het vuil weg en is het board klaar voor de reparaties. Met de belagvulmachine en zo nodig met de hand worden de gaten en groeven opgevuld. Daarna wordt de overtollige P-Tex met de schuurband machine verwijderd. Vervolgens worden de kanten getuned in de juiste graden voor een uitstekende kantengrip en optimale controle in de bochten. Als laatste wordt het belag gewaxed en gepolijst zodat ook de glijeigenschappen uitstekend zijn.

Snowboard grote beurt extra

Tijdens de grote beurt extra wordt uw snowboard met de hand schoongemaakt en met de schuurband wordt het belag geslepen. Hierdoor is het vuil weg en is het board klaar voor de reparaties. Met de belagvulmachine en zo nodig met de hand worden de gaten en groeven opgevuld. Daarna wordt de overtollige P-Tex met de schuurband machine verwijderd. Vervolgens worden de kanten getuned doormiddel van een ceramische steen slijp machine. Hier kunt u kiezen in welke graden u de onderkant en zijkant van uw snowboard getuned wil hebben. Kiest u voor een graag hangend aan de onderkant voor niet iets meer comfort en minder afstraffen. De zijkant kunt u dan in een dusdanige hoek zetten dat u een duurzame scherpe kant hebt. Hierdoor is uw snowboard weer in de juiste graden geslepen voor een uitstekende kantengrip en optimale controle in de bochten. Als laatste wordt het belag gewaxed en gepolijst zodat ook de glijeigenschappen uitstekend zijn.

 

 

 

  • Al meer dan 70 jaar wintersportspecialist
  • Advies van experts
  • Snelle levering binnen 24 uur
  • Garantie en kwaliteit
  • Goede service
     

 

DE SPECIALIST OP HET GEBIED VAN WINTERSPORT

Gunneman Sports is dé speciaalzaak in wintersport spullen. Door de jaren heen hebben wij ons ontpopt tot echte wintersport specialisten. En daarom hebben wij echt alles. Van ski's tot snowboards, van bindingen en boots tot wintersportkleding en alles op het gebied van snow safety en lawine essentials. Ook hebben wij een ruim assortiment handschoenen en wantenGoggles en naturlijk zonnebrillen voor die perfecte blue bird dagen. Hier slaag je altijd. Dus koop je wintersport spullen online, of kom ze uitgebreid bekijken in een van onze sportwinkels in Eindhoven, Helmond of Westerhoven.